Guide: Sådan passer du på dine dæk

I Danmark er vejret hård mod vores dæk, da vi har masser af regn, sne og sol. Så vores dæk oplever alt slags vejr. Da dine dæk allerede oplever at blive slidt, når du bruger det, skal du passe ekstra godt på dem, når du skifter dæk og sender dine vinterdæk eller sommerdæk til dækopbevaring.

Heldigvis er der en masse, du selv kan gøre for at passe bedre på dem. Der findes i dag en række firmaer, som gerne tager mod dine dæk, når du skifter ud fra sæson. Men det betyder også, at du ender med at betale flere penge, end hvis du selv står for din opbevaring af dæk.

Det er ikke svært at passe på sine egne dæk, hvis du er klar over, hvad du skal gøre.

  • Rengør dem inden du opmagasinerer dem.
  • Pak dem ind i en stor pose. F.eks. en havepose.
  • Opbevar dem tørt og mørkt.

Få flere gode råd omkring dækopbevaring her.

Rengøring af dæk

Det er relativt simpelt at gøre sine dæk rent. Det er en god idé at spule dem med en vandslange, da det kan de sagtens holde til, at de er lavet til at både sne og regn. Herefter tørrer du dem med en klud. Hvis der er mere møg på dem, skal du sørge for at fortsætte med at rengøre dem til de er helt rene.

På den måde får du hurtigt nogle pæne og rene dæk, som er klar til at blive sendt i dækopbevaring.

Når du er klar til at sende dem i opbevaring, tager du hvert dæk og placerer det i en stor havepose. Eller en stor skraldesæk, det er ikke så vigtigt. Du skal lukke posen tæt til, så der kommer så lidt luft ind som muligt. Det sikrer, at dine dæk ikke bliver udsat for fugt, så selv hvis du opbevarer dem et tørt sted, så kan du være sikker på, at der ikke sker noget med dine dæk, hvis der sker noget med dem. Det kan være, at du havde dem i din kælder og du havde et utæt kældervindue. Uheld sker altid.

Du gentager dette med alle de dæk, som du skal have i opbevaring.

God dækopbevaring

Nu er du klar til at sende dine dæk i opbevaring og her går mange galt i byen, da de ofte bare smider dem op på loftet. Der er helt sikkert tørt og mørkt på dit luft, men der kan risikere at blive alt for varmt på dit loft, så du bør undgå det.

Når solen varmer på dit tag en hel dag, så stiger temperaturen voldsomt og det har dine dæk ikke godt af. Derfor skal du passe på med at opbevare dem på loftet.

I stedet kan du overveje et andet rum eller få et opbevaringsrum til dine dæk. Et opbevaringsrum er det bedste sted at benytte til dækopbevaring, fordi andre har sørget for, at du får et rum, som både er mørkt, tørt og med god udluftning. Perfekt for dine dæk.

Udgivet i Ikke-kategoriseret.

Skriv et svar